Snowboard guide fra Boardsupply

Dine behov, når du skal købe snow gear

Hvis du er kommet hertil, er det sikkert fordi, det er svært ved at finde det helt rigtige snowboard setup til dig selv og fordi du vil lære mere om de grundlæggende ting, du skal have opmærksomhed på ved køb af sne-gear. Når du skal købe nyt udstyr, er det vigtigt at du får lige nøjagtigt det setup, som passer til dine behov, dine ønsker og sidst men ikke mindst dit niveau.

I en jungle af forskellige snowboard brands kan det være en anelse svært at finde frem til det helt rigtige setup og derfor har vi hos Boardsupply samlet følgende snowboard guide, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere for dig i fremtiden.

Forskelle på snowboards

Camber, Rocker eller Triple Base Technology (3BT)

Camber & Rocker er profilerne på snowboards, set fra siden. Det er de to mest klassiske board-typer, som ligger til grund for de mange forskellige designs, der er blevet udviklet med tiden. Sidenhen er der blevet lavet fusioner af camber & rocker systemerne, som ofte kaldes 3D boards. Den meste kendte er 3BT (triple base technology) typen som bruges i alle boards fra Bataleon & Lobster.

Camber vs. rocker vs flat snowboards

Camber

Selvom denne type design er af lidt ældre model, er det stadig nogle hardcore riders, som er vilde med den kontante respons, dette board har at tilbyde. En ren camber er beregnet til folk, der ønsker at lave aggressive hop, store kickers eller stå i pipes – og dermed ikke umiddelbart den nemmeste board-type at starte på. Tager du et camber snowboard og ser det fra siden af, kan du tydelig spotte 4 kontaktpunkter nær forenden og bagenden på boardet (tip & tail), hvor boardet rører sneen. Idéen med denne type design er en effektiv kant, som bevirker kraftigere skæring i sneen, når du kører sving og et forhøjet pop, når du laver hop. Dette skyldes selve formen camberen, som efter belastning hurtigst muligt vil “springe” tilbage til sin oprindelige form.

Rocker

Et rocker board er formet med en runding i midten af snowboardet, hvor tip & tail går opad som en banan. Selve vinklen og punktet hvor forhøjning starter, varierer meget fra brand til brand. Kært barn har mange navne og derfor vil du ofte se denne type board blive omtalt for både rocker, banana eller reverse camber.

På grund af de opløftede ender på et rocker snowboard, får du først og fremmest en mere løs, levende og surfy-fornemmelse, men også mere “float” i pudder-sne. Disse egenskaber får du på bekostning af hastighed og evnen til at holde de skarpe kanter i svingene, når du sammenligner dette type board med camber-boards. Snowboardere som laver Jibs og står på rails vælger ofte et rocker-board, da de er mere manøvredygtige og mindre tilbøjelige til at fange kanten i sneen.

Dog skal det siges at man nemt kan performe på rails osv. med andre typer boards, det er en indviduel smagssag.

Flat

Denne type snowboard er rimelig atypisk og som navnet antyder, er boardet helt fladt i bunden, undtagen i tip & tail, som vipper opad.

På et flat snowboard er din kant hele tiden i kontakt med sneen og din vægt er spredt ud over hele  boardet. Det gør det mindre tilbøjelig til at fange kanten i sneen, sammenlignet med et camber og giver dig en forudsigelig og blød oplevelse. Kontra argumenterne for dette slags board er mangel på ollie-power (pop til hop). Der mangler spænding i konstruktionen og den generelle mangel på livlighed, som man kender fra de andre typer snowboards.

Triple Base Technology – What’s the fuzz?

Triple Base Technology (3BT) er et board design, der tager højde for, hvordan formen, materialerne og boardet som helhed reagerer med sneen, når det drejes, presses, hoppes med, eller på en hvilken som helst anden måde vrænges, når du står på det. Bataleon har brugt masser af tid på at studere og fifle med ovenstående siden 1998. 3BT har ført til kæmpe succes, som de med stolthed lægger navn til i dag.

Hvad definerer 3BT

3BT’s geniale forskel er kombinationen af fordelene ved rocker og camber typerne i ét boarddesign. Dette gøres ved at tage den traditionel lodrette tip-to-tail camber profil og kombinere det med en vandret kant til kant rocker – men kun i tip og tail sektionen af snowboardet. Herved opdeles forenden og bagenden af 3BT boardet i 3 dele.

3bt tech view

Det vil sige at du ender op med et board, som i center-basen (den mørke del på billedet) har en traditionel camber (hurtig response, affjedring, kantgreb og kontrol) og i side-baserne (lys dele på billedet), har et rocker sytem (surfy, nem, tilgivende, float) med et gradvist løft fra bindingerne til enden af ​​brættet.

Den flade centerbase ved 3BT fungerer som et stort, stabilt område under fødderne og i tipperne – her har du alle egenskaberne fra et camber board og dermed også usikkerheden for at fange en forkert kant. Ved at tilføje de løftede sidebaser, spredes det tryk du giver camberen over et større og mere kontrollerbart område. Det giver dig en glidende overgang i dine sving, når du skifter fra kant til kant og snowboardet mister ikke sit greb fordi den fulde kant bliver udnyttet, når boardet belastes i vinkel. Kører du derimod ligeud, har du mindre modstand da siderne er løftede – det giver hurtigere acceleration og højere hastighed!

Grundlæggende kan man sige at et rockerboard er “the-way-to-go” hvis du er ny i sporten, da boardet ikke fanger kant så hurtigt og er nemt at dreje. Samtidig er det et godt valg til de øvede, der søger et board til pudder-sne med masser af opdrift og “surfy-feeling”.

Er du til hurtig respons, skarpe sving og kontant afregning er det et camberboard du skal have fingrene i.

Herfra vil vi klart anbefale 3BT boards, som uden diskussion giver dig det bedste fra 2 verdener om du er nybegynder eller øvet. Det er et board du vil have glæde af i mange år, mens du udvikler dine skills.

 

Lad os finde et passende board

Ring til os på +45 71 99 43 50 eller send en e-mail til info@boardsupply.dk med dine ønsker